Agnes van Doesburg

Agnes van Doesburg

Hallo, ik ben Agnes van Doesburg, het gezicht van de praktijk ‘Kracht door leren’.

17 Jaar lang was ik leerkracht en intern begeleidster in het basisonderwijs. Daarna stapte ik over naar het Speciaal Onderwijs. Inmiddels werk ik 18 jaar als ambulant begeleider. In het regulier en speciaal onderwijs begeleid ik leerlingen met een motorische beperking, of de gevolgen daarvan (REC 3 LG/LZ). Ook school ik hun leerkrachten: ik laat ze zien en ervaren hoe ze het beste met deze leerlingen kunnen omgaan.

Eén op één werken met kinderen heeft mijn hart. Je ziet ze opbloeien en krijgt zoveel terug. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in remedial teaching. Vanuit mijn eigen praktijk ‘Kracht door leren’ begeleid ik kinderen met leerproblemen.

Van nature kijk ik naar de positieve dingen. De eigenwaarde van kinderen staat voor mij voorop. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en benoemen we successen. Van daaruit kunnen kinderen groeien.

Mijn expertise

  • Gediplomeerd leerkracht Speciaal Onderwijs
  • Psychomotorisch Remedial Teacher
  • Master Special Educational Needs (Master SEN) met differentiatie ‘Leren’ (Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) te Eindhoven)
  • Behandelaar ernstige rekenproblemen
  • Reken Remedie specialist

Om mijn kennis en kwaliteit actueel te houden, volg ik regelmatig nascholingscursussen. Ook heb ik een netwerk van vakgenoten. Zo kan ik sparren, beter adviseren en doorverwijzen als dat nodig is.

Bovendien ben ik lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT).

De praktijk ‘Kracht door leren’ zit in Waalre. Naast scholen in Waalre werk ik ook samen met scholen in Valkenswaard, Veldhoven, Eindhoven en Eersel.