Huiswerkbegeleiding

Zit uw kind op het voortgezet onderwijs en is huiswerk maken en plannen een enorm struikelblok? Dat is niet zo raar. In de brugklas maken leerlingen een grote omslag. Uw kind moet ineens grote hoeveelheden informatie verwerken en heeft daar minder tijd voor dan op de basisschool.

Als het leren niet lukt, stapelt het werk zich op met steeds meer vervelende gevolgen. Uw puber gaat geloven dat het toch geen zin heeft om te leren en hangt gedemotiveerd op de bank. Onvoldoendes worden eerder regel dan uitzondering. En de spanningen thuis kunnen oplopen.

Met huiswerkbegeleiding van ‘Kracht door leren’ doorbreekt u die neerwaartse spiraal. Als kinderen leren hoe ze hun huiswerk anders kunnen organiseren, gaat er een wereld voor ze open. En als blijkt dat een andere leerstijl uw kind beter past, is huiswerk maken niet langer een worsteling.

Vier stappen naar resultaat

‘Kracht door leren’ helpt uw kind met een helder doel, werkt aan de motivatie en kijkt naar een passende leerstijl. Zo komt uw kind echt tot leren. Daarna is het nog een kwestie van oefenen. Dat doen we samen totdat uw kind het onder de knie heeft.

Doel:
Wat wil je bereiken? Wat gaat er nu niet lekker? Hoe ziet je schoolleven eruit als huiswerk maken makkelijker gaat? Concrete doelen openen de deur naar motivatie.

Motivatie:
Wat heb je nodig om het werk af te krijgen? Hoe kun je jezelf helpen om door te bijten? Wat levert het je op als je vroegtijdig begint met leren? Inzicht nodigt uit tot actie.

Leerstijl:
Welke manier van leren past bij jou? Helpt het je als je een schema of samenvatting maakt? Of leer jij het beste als je iets tien keer leest? Of onthoud je beter als je de stof nog een keer hoort? En hoe zorg je dat je niet wordt afgeleid? Een passende leerstijl maakt het leren makkelijker.

Oefenen:
Het grootste deel van de huiswerkbegeleiding bestaat uit het eigen maken van de nieuwe werkwijze. Onder begeleiding oefent uw kind met overzicht houden, huiswerk plannen en huiswerk maken. Stelt uw kind de juiste prioriteiten? Past uw zoon of dochter de nieuwe leertechnieken slim toe? Waar gaat het nog mis? Gaandeweg het begeleidingstraject pakt uw kind zelf de regie en neemt de zelfstandigheid toe.

Het resultaat? Meer overzicht, meer rust, meer zelfvertrouwen en zichtbare successen.

Op weg naar zelfvertrouwen

Met huiswerkbegeleiding krijgt uw kind weer zelfvertrouwen en wordt huiswerk maken bijna leuk. Omdat het belangrijk is dat uw kind loskomt van de routines thuis, vindt huiswerkbegeleiding plaats in de praktijk in Waalre.

De huiswerkbegeleiding zit momenteel helemaal vol geboekt. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om huiswerkbegeleiding aan te vragen. Uiteraard kunt u wel contact opnemen voor overige informatie.

Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek wat ‘Kracht door leren’ voor uw kind kan betekenen.