Rekentoets

Vanaf 2015 is de rekentoets verplicht onderdeel van de eindexamens in het voortgezet onderwijs. Vanaf het schooljaar 2015/2016 moet elke vmbo-, havo en vwo-leerling minimaal een voldoende halen voor deze rekentoets. En vanaf schooljaar 2016/2017 moet elke mbo’er een centrale rekentoets afleggen.

Eenvoudig? Voor veel leerlingen niet. Al sinds de brugklas werken ze met een rekenmachine. Vaardigheden van de basisschool, zijn diep weggezakt. Vaak vertrouwen leerlingen meer op hun rekenmachine dan op hun eigen kunnen. Maar als de begrippen geen gesneden koek zijn, hoe pas je ze dan toe om een som op te lossen?

Vertrouwen in het resultaat

Was rekenen op de basisschool al een struikelblok? Of heeft uw kind al een paar keer een onvoldoende voor een toets gehaald? Dan kan de rekentoets als een onmogelijke opgave voelen.

Extra ondersteuning van ‘Kracht door leren’ geeft uw kind vertrouwen in een voldoende voor de eindexamentoets.

Opfrissen, toepassen en oefenen

‘Kracht door leren’ brengt de rekenvaardigheid van uw kind op peil. Met individuele begeleiding en gerichte opdrachten frissen we de basis op en werken we aan de onderdelen waar uw kind de meeste moeite mee heeft. De voorbereiding richt zich op de vier verplichte deelgebieden:

  • Getallen
  • Verhoudingen
  • Meten en meetkunde
  • Verbanden

Naast kennis speelt ook motivatie een grote rol. Wat is de zin van al die sommen en wat levert deze kennis je op in de praktijk? Ook daaraan besteden we aandacht.

Oefenen met de leerstof en de aanpak is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de begeleiding. Zo krijgt uw kind de vaardigheden in de vingers en ziet het de rekentoets vol vertrouwen tegemoet.

Maak een vrijblijvende afspraak

Ziet uw zoon of dochter ook zo op tegen de rekentoets? Na individuele coaching van ‘Kracht door leren’ niet meer. De begeleiding kan zowel in de praktijk in Waalre als bij u thuis plaatsvinden. Maak een vrijblijvende afspraak en ontdek wat ‘Kracht door leren’ voor uw kind kan betekenen.